Nacionalinė švietimo agentūra kartu su patirtinio ugdymo ekspertais VšĮ Bundam gruodžio 1 d. kviečia Jus į nemokamus online mokymus klasių auklėtojams, socialiniams pedagogams, psichologams, švietimo pagalbos specialistams, dirbantiems su mokinių tėvais, parengtus pagal metodinę priemonę „Mokinių tėvų susirinkimų vadovas priklausomybių nuo psichoaktyviųjų medžiagų, interneto, žaidimų ir lošimų prevencijai įgyvendinti“. Daug dėmesio mokymų metu bus skirta vis augančiai vaikų priklausomybei nuo ekranų – telefonų, planšečių, kompiuterių – bei socialiniais tinklais transliuojamo turinio.

 

Mokymų trukmė – 8 akademinės valandos, ZOOM platformoje.

Būtina išankstinė registracija: https://forms.gle/AWbP3YqftStMBAnJ6

Bus išduodama Nacionalinės švietimo agentūros pažyma apie dalyvavimą mokymuose, mokymų dalyviai gaus metodinę priemonę „Mokinių tėvų susirinkimų vadovas priklausomybių nuo psichoaktyviųjų medžiagų, interneto, žaidimų ir lošimų prevencijai įgyvendinti“.

 

Mokymų programa:
9:00 Laikas pasidaryti kavos, arbatos, įsipilti stiklinę vandens ir prisijungti prie mokymų pagal į elektroninį paštą atsiųstą nuorodą.
9:15 Mokymų pradžia. Įvadas į dieną.
9:30 Interaktyvios užduotys grupėse. Mindaugas Vidugiris ir Viktorija Bagdonienė
10:00 Priklausomybės ir jų prigimtis. Teorija. Viktorija Bagdonienė
11.45 Šiuolaikiškos priklausomybės, skaitmeninis autizmas ir socialiniuose tinkluose vaikų tykantys pavojai. Vaidas Arvasevičius
12:30 Pietų pertrauka
13:45 Praktinės dalies pradžia. Klausimyno tėvams pristatymas.
14:00 Problema: vis didėjanti vaikų priklausomybė nuo interneto ir ekranų. Kaip ją spręsti praktiškai? Mindaugas Vidugiris
15:15 Refleksijų ratai. Darbas grupėse.
15:45 Dalyvių klausimyno pildymas.
16:00 Pabaiga
Įgyvendinus mokymų programą dalyviai įgis:
1. žinių apie psichologines bei fiziologines priklausomybių priežastis, apie priklausomybių nuo psichoaktyviųjų medžiagų, interneto, žaidimų ir lošimų panašumus bei skirtumus, rizikos veiksnius, turinčius įtakos priklausomybėms formuotis ir apsauginius veiksnius padedančius išvengti priklausomybių; Daug dėmesio bus skirta vis augančiai vaikų priklausomybei nuo ekranų – telefonų, planšečių, kompiuterių – bei socialiniais tinklais transliuojamo turinio.
2. praktinių įgūdžių, kaip vesti tėvų susirinkimus priklausomybių temomis, kaip atpažinti priklausomybes dar jų pradiniame formavimosi etape, kaip motyvuoti tėvus tinkamai kalbėtis su vaikais priklausomybių temomis, kaip užauginti pasitikėjimą ir atvirumą, kaip taikyti tam tikras motyvuojančio pokalbio technikas.

Mokymų programą rengė:

Mindaugas Vidugiris – lektorius, sertifikuotas Marshall Goldsmith programos koučeris. 

Vaidas Arvasevičius – šeimų, porų ir tėvystės konsultantas, lektorius, kognityvinės ir elgesio terapijos praktikas. 

Viktorija Minčinskaja – psichologė. 

Gintarė Liubinaitė, Rūta Vaitiekutė, Jurga Vidugirienė – Whatansu patirtinių stovyklų vadovės ir leidinio „Mokinių tėvų susirinkimų vadovas priklausomybių nuo psichoaktyviųjų medžiagų, interneto, žaidimų ir lošimų prevencijai įgyvendinti” bendraautorės. 

Mokymų svečiai:

Kristijonas – moksleivis (12 kl.) 

Jovaras Vėtra – moksleivis (8 kl.)

Būsime dėkingi, jei šia informacija pasidalinsite su kolegomis.